ВХІД
отримати
комерційну
пропозицію
Замовити дзвінок

Скільки ви витрачаєте грошей, поки ваш автомобіль стоїть в пробці?

2015-04-24 11:29:00

Витрати автомобіля на холостому ходу

 

Сколько вы тратите денег, пока ваш автомобиль стоит в пробке?Холостим ходом називається режим роботи двигуна при нерухомому автомобілі. Як відомо, робота автотранспорту найчастіше неможлива без тимчасових зупинок. Особливо це стосується автобусів, маршруток, таксі, а також легкових і вантажних автомобілів. Зупинки на світлофорах, стояння в пробках протягом багатьох годин, часті зупинки - це найпоширеніші випадки, коли двигун залишається в робочому стані, при цьому автомобіль стоїть на місці.

 

Як витрачається паливо в такі моменти? Це залежить, перш за все, від типу двигуна і його об'єму.

 

Так, автомобіль з дизельним двигуном 1.9 tdi витрачає 0.415 літра на годину, з двигуном 2.4 tdi - 0.675 літрів на годину, а автомобіль з бензиновим двигуном 1.8 інжектор витрачає 1.09 літрів на годину.

 

Як же підрахувати, скільки палива вимагає автомобіль на холостому ходу? Для цього можна скористатися «народним методом»: береться обсяг двигуна і ділиться в два рази. Наприклад, споживання палива для автомобіля з двигуном 3000 кубічних сантиметрів складе 1,5 літра на годину (3000/2 = 1500).

 

Варто відзначити, що на холостому ходу дизельний двигун приблизно на 20-25% споживає менше палива.

 

В яку суму обходиться власникам авто постійне стояння в пробках?

 

За останні роки спостерігається дуже активне зростання кількості автотранспорту на дорогах України. Особливо у великих містах автовласники все частіше стикаються з проблемою пробок. Іноді в пробках доводиться проводити кілька годин на день. Статистика показує, що за рік людина втрачає 15-20 днів на стояння в пробках!

 

Це обертається значними витратами приватним власникам автотранспорту, але особливо відчувають у фінансовому плані ці витрати столичні автотранспортні підприємства. Виявляється, що година простою обходиться в 40 гривень. Амортизація автомобіля за годину обійдеться приблизно в 13 гривень.

 

Підприємства або водії, які змушені сплачувати утримання транспорту, втрачають в пробках і частину свого заробітку.

 

Також саме в пробках досить часто виникають аварійні ситуації, які передбачають накладення штрафів. Для здоров'я водіїв і всіх, хто знаходиться в машині, дорожні пробки можуть обернутися серйозною проблемою: вихлопні гази, які вдихаються, можуть провокувати алергії, хронічний бронхіт і різні захворювання легенів. Вважається, що 2-5 років роботи водієм на таких дорогах можуть призвести до подібних захворювань. Астматикам рекомендується максимально уникати пробок і намагатися вибирати більш вільні дороги.

 

Прості підрахунки показують, що за рік простий в пробках може обійтися близько 13 тисяч гривень.

 

Звичайно, в деяких випадках автовласникам простіше відмовитися від використання автомобіля і скористатися громадським транспортом. Однак це неможливо для підприємств, і їм доводиться шукати більш ефективне рішення цієї проблеми.

 

Система супутникового контролю автотранспорту, зокрема система витрати палива здатна істотно оптимізувати витрати на автопарк. Заощадити на паливі, уникнути махінацій і шахрайства з боку водіїв - це основні переваги, які досягаються завдяки системі GPS-контролю витрат палива.

 

Замовити комерційну пропозицію

заповнити це поле
заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.

Замовити дзвінок

заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.