ВХІД
отримати
комерційну
пропозицію
Замовити дзвінок

Робота під час кризи: GPS-контроль - надійний помічник для вашого бізнесу

2016-09-09 10:08:00

Період економічної чи політичної кризи - час непростий для всього населення, а особливо для представників бізнесу. На початку 2015 року багато керівників та власників підприємств, які мають власний автопарк, задають собі питання: «Які рішення допоможуть знизити витрати та підвищити ефективність бізнесу». Сьогодні ми пошукаємо відповідь на це питання, і розглянемо, чи буде вигідним впровадження системи супутникового моніторингу саме зараз.

 

 

Ви можливо здивувалися, що кризовий рік ми пропонуємо почати з інвестицій. Однак не поспішайте робити висновки до того, як дізнаєтеся про можливості, які відкриває те чи інше рішення. Не дарма слово «криза» китайською мовою пишеться у вигляді двох ієрогліфів, один з яких означає «небезпечний час», а другий - «час можливостей».

 

Подивимося, які можливості відкриває перед підприємствами з власними автопарками система GPS-моніторингу і як ними правильно скористатися.

 

 

Яким підприємствам вигідно впроваджувати систему супутникового моніторингу?

 

Переваги в роботі отримують від впровадження GPS-моніторингу організації будь-якої сфери діяльності, які мають власний парк транспортних засобів. Однак особливо вигідним таке рішення є для

 

  • Транспортних і логістичних компаній
  • Служб таксі
  • Сільськогосподарських підприємств
  • Будівельних компаній
  • Муніципальних транспортних служб
  • Служб оперативного реагування
  • Компаній з прокату автомобілів
  • Кур'єрських служб

 

 

GPS-контрольСистема супутникового моніторингу дозволяє контролювати величезну кількість показників в роботі транспортного засобу, завдяки чому ви отримаєте реальну картину роботи вашого автопарку в цілому і по кожній окремій машині та водієві.

 

На жаль, ситуація на автотранспортних підприємствах така, що без належного суворого контролю, співробітники починають максимально використовувати всі можливості додаткового заробітку. Чи варто казати, що відбувається це за рахунок підприємства?

 

 

Економія пального

 

Отже, перша і дуже суттєва стаття скорочення витрат - економія на пально-мастильних засобах. Компанії, які торгують GPS-системами, в один голос стверджують, що заощадити вдасться до 30-40%. За рахунок чого це досягається?

 

 

Проблема

 

  • Водій використовує робочий транспорт для здійснення замовлень на стороні. Перевезення, яке виконує ваш співробітник на вашій машині, не враховується компанією, паливо оплачено, а гроші потрапили до кишені водія.
  • Водій просто використовує автомобіль у особистих цілях. Зрозуміло, що паливо водій оплачує не зі своєї кишені.
  • «Накручування» показань одометра - водії показують завищений пройдений кілометраж і списують надлишки палива. Ви знову ж «в мінусі».

 

Рішення

 

Система моніторингу автотранспорту дозволяє керівнику завжди бути в курсі реального фактичного пробігу, а також бачити маршрут, зупинки, їх тривалість і т.п. Таким чином, відвезти маму на дачу або взяти замовлення «на стороні» непомітно і безкарно вже не вийде.

 

 

Проблема

 

Водієві навіть не завжди потрібно накручувати показники, оскільки при початковому неправильному нормуванні списання палива на підприємстві, ГСМ і так списується більше, ніж було витрачено фактично.

 

Рішення

 

Завдяки спеціальним датчикам рівня і витрати палива система GPS-моніторингу дозволяє знати фактичні витрати ПММ.

 

 

Проблема

 

Винахідливість водіїв проявляється також і в заправках дешевшим паливом, при цьому керівництву надаються чеки з АЗС з більш дорогим паливом. Або інший варіант - водій заправляється на одній і тій же АЗС, а списання зі смарт-карти показує заправку більш дорогим брендовим А95, хоча насправді був залитий звичайний А95. Різниця вартості отримує не власник підприємства, замість цього йому ще й доведеться раніше терміну проводити ремонти та оновлювати автопарк, адже використання неякісного або невідповідного палива призводить до виходу з ладу автомобільних паливних систем.

 

Рішення

 

Оснащення автотранспорту датчиками рівня палива дозволяє отримувати точну інформацію про те, де, коли і який обсяг палива був залитий в бак того чи іншого автомобіля. Можливості для махінацій зводяться до мінімуму.

 

 

Проблема

 

Водії можуть намагатися обвести керівництво навколо пальця за допомогою різних способів

 

  • зливаючи паливо з бака
  • продаючи зекономлені талони на паливо третім особам
  • домовляючись з операторами АЗС і заправляючи третіх осіб за відомствами або смарт-картками підприємства  
  • придбавши «липові» чеки на АЗС і переводячи в готівку їх у себе на підприємстві (при прийнятому в компанії обліку витрати палива за чеками АЗС).

 

Рішення

 

Установка системи супутникового моніторингу з датчиками рівня палива дозволяє керівництву оперувати точними даними про фактичний пробіг транспортного засобу, фактичні витрати палива, а також даними про місце, час і обсяг заправок або зливів палива.

 

 

Таким чином, ми бачимо, за рахунок чого досягається заявлена ??економія близько 30% витрат на паливо. Однак, це хоч і одна з найважливіших, але далеко не єдина можливість економити завдяки системі супутникового моніторингу.

 

Крім економії на паливі, завдяки інформації, отриманої в результаті GPS моніторингу, спостерігається істотне зниження амортизаційних витрат, економія за рахунок правильної транспортування товарів (знижуються витрати, пов'язані з псуванням товару в результаті недотримання умов перевезення), зменшення витрат на мобільний зв'язок, яке особливо важливо в умовах роумінгу і т.п.

 

 

Можливості для підвищення якості обслуговування клієнтів

 

Не тільки економія дозволяє підприємству виживати в кризових умовах. Щоб клієнти вважали вас кращими за конкурентів, потрібно постійно вдосконалюватися і йти в ногу з часом. GPS-моніторинг може істотно допомогти власникам автотранспортних і логістичних підприємств в цьому напрямку.

 

Завдяки точному відстеженню розташування і переміщення всіх транспортних засобів автопарку, диспетчери можуть істотно оптимізувати маршрути, скоротивши час очікування клієнта. Це стосується особливо служб таксі, служб оперативного реагування і т.п.

 

 

GPS-контроль – надежный помощник для вашего бизнеса

 

 

Підприємства, що працюють в сфері пасажирських перевезень, можуть підвищити сервіс завдяки контролю завантаженості автобусів та маршрутних таксі. Спеціальні датчики дозволяють отримати інформацію про те, скільки людей зайшло в транспорт. Таким чином, виключається можливість обману з боку водія, безквиткового проїзду, а також перевезення пасажирів понад норму.

 

 

Контроль умов перевезення також має велике значення для підвищення ефективності роботи логістичних і торгових підприємств. Чи підтримується потрібна температура в рефрижераторі, чи не розкривався контейнер, чи відкривався вантажний відсік, чи не було навантажено зверху крихкий товар - на ці та багато інших питань дає змогу відповісти система супутникового моніторингу.

 

 

Для клієнтів, які довіряють компаніям свої цінні вантажі, великою перевагою стане можливість знати, де знаходиться товар і чи дотримуються умови його перевезення. Додаткове забезпечення збереження та безпеки вантажів - важливий крок на шляху до серця і гаманця клієнта.

 

Також важливо згадати про підвищення безпеки. Порушення водієм швидкісного режиму буде зафіксовано в звіті, тому водіям доводиться вибирати більш акуратну манеру їзди.

 

 

Таким чином, системи супутникового контролю можуть стати вашим надійним помічником в умовах економічної рецесії. З одного боку, вони дають можливість істотної економії витрат, з іншого - основу для оптимізації робочих процесів, зростання ефективності та якості обслуговування клієнтів. Грамотна робота з отриманої в ході GPS-моніторингу інформацією дозволить вам вийти на новий рівень у своїй роботі. Термін окупності такого придбання в середньому становить 2-6 місяців, а вигоди від його впровадження використовуються компанією протягом років.

 

 

Замовити комерційну пропозицію

заповнити це поле
заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.

Замовити дзвінок

заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.