ВХІД
отримати
комерційну
пропозицію
Замовити дзвінок

Як застосовується GPS-система контролю для громадського транспорту, і які можливості вона відкриває?

2016-05-30 09:03:00

Общественный транспортНезалежно від форми власності компанії і форми її організації, маршрутний громадський транспорт потребує ефективної системи контролю пробігу транспортних засобів, витрати палива, умов експлуатації, дотримання швидкісного режиму і т.п.

 

Так, керівництву будь-якого автопарку необхідно оцінювати витрати ресурсів, відстежувати кількість рейсів, які здійснено протягом доби, контролювати проходження транспортним засобом контрольних точок (зупинок), виявляти факти відхилення від заданого маршруту, попередньо оцінювати пасажиропотік і т.п.

 

Перед кожним керівником підприємства в сфері громадського транспорту стоїть питання зменшення витрат і підвищення ефективності.

 

GPS-система контроля для общественного транспорта

 

Яким чином можна знизити витрати? Рішенням може стати раціональна експлуатація транспортних засобів, оптимізація зайнятості персоналу і грамотне планування робочих процесів в цілому. Сьогодні з цією метою застосовуються супутникові системи GPS-моніторингу, впровадження яких дозволяє мінімізувати випадки порушення швидкісного режиму, недотримання маршруту та інших нормативів, прийнятих на підприємстві.

 

GPS-система контролю автотранспорту дає можливість створити на векторній карті необхідну кількість контрольних зон. Коли транспортний засіб буде проходити ці контрольні зони, це буде автоматично фіксуватися системою. Диспетчер може стежити за кожним автобусом або маршрутним таксі в режимі реального часу, завдяки чому може оперативно реагувати на ситуацію на маршруті.

 

Встановлений на транспортному засобі GPS-трекер фіксує дані про реальне місцеположення об'єкта, швидкість його руху, кількість та тривалість зупинок. Установка системи контролю палива дозволяє усунути розкрадання палива водіями, адже диспетчер точно знає, скільки, коли і де було залито палива і може перевірити рівень палива в конкретний момент. Як правило, скорочується від 10 до 30% витрат на ПММ після впровадження GPS-системи контролю.

 

Завдяки впровадженню системи супутникового моніторингу можна істотно підвищити безпеку пасажирів, водіїв, а також вантажів. GPS-система контролю дозволяє виявляти неакуратних і безвідповідальних водіїв, які регулярно не дотримуються правила дорожнього руху. Датчики системи дадуть можливість диспетчеру дізнатися і про різкі гальмуваннях і прискореннях, про самих незначних ударах і т.п. Таким чином, керівники істотно підвищують дисципліну на підприємстві і сприяють правильній експлуатації транспортного засобу, що в свою чергу позитивно позначається на витратах на ремонт.

 

Система супутникового моніторингу громадського транспорту допомагає компаніям мінімізувати витрати на одиницю транспорту, автоматизувати контроль і звітність, спростити їх, усунути вплив людського фактора, а також підвищити ефективність робочих процесів, завдяки чому стає можливим зменшення кількості автомобілів на лінії, оптимизирования пасажиропотоку і, відповідно, істотне зменшення витрат.

 

 

 

Замовити комерційну пропозицію

заповнити це поле
заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.

Замовити дзвінок

заповнити це поле

Дякуємо за заявку

Наш менеджер зв'яжеться з Вами найближчим часом.

Виникла помилка.

Будь ласка спробуйте повторити трохи пізніше.